Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony łosoś z kaszą pęczak i warzywami

Pieczony łosoś z kaszą pęczak i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1042

Dodano:

Odsłon: 4204

Soczysty pieczony łosoś podany jest z dodatkiem kolorowych warzyw, a do tego kaszą pęczak. Posiłek wartościowy i smakowity.

Składniki

  • Kasza pęczak 150 g
  • Łosoś 250 g
  • Fasola szparagowa 100 g
  • Pomidory 80 g
  • Papryka czerwona 80 g
  • Oliwa z oliwej
  • Cytryna
  • Sól i pieprz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczony łosoś z kaszą pęczak i warzywami

Przygotowanie

  1. Warzywa umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na skropionej oliwą z oliwek folii aluminiowej.

  2. Skórą do dołu ułóż łososia na warzywach, przypraw solą i pieprzem, a następnie skrop cytryną i oliwą z oliwek. Piecz wszystko 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Pamiętaj, aby nie piec ryby zbyt długo, będzie wówczas sucha.

  3. Podczas gdy ryba i warzywa się pieką ugotuj kaszę pęczak z dodatkiem soli i odrobiny oliwy z oliwek.

  4. Kiedy wszystko będzie gotowe podaj i smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń