Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty pieczony łosoś podany jest z dodatkiem kolorowych warzyw, a do tego kaszą pęczak. Posiłek wartościowy i smakowity.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2001
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12956
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2001
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12956
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 254
Składniki
Warzywa umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na skropionej oliwą z oliwek folii aluminiowej.
Skórą do dołu ułóż łososia na warzywach, przypraw solą i pieprzem, a następnie skrop cytryną i oliwą z oliwek. Piecz wszystko 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Pamiętaj, aby nie piec ryby zbyt długo, będzie wówczas sucha.
Podczas gdy ryba i warzywa się pieką ugotuj kaszę pęczak z dodatkiem soli i odrobiny oliwy z oliwek.
Kiedy wszystko będzie gotowe podaj i smacznego!