Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proty przepis Babci Stefci na smaczny placek ziemniaczany.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118031
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8381
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2103
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać oliwę z oliwek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować słoniną, wylać masę ziemniaczana, wyrównać powierzchnię, posypać papryczką mieloną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut, po czym zwiększyć temperaturę do 250 stopni i zapiec na rumiano na górnej spirali około 5 minut. Gotowy placek lekko ostudzić, na wierzch ułożyć kostki łososia, ser feta i pokrojoną w kostkę świeżą paprykę. SMACZNEGO!