Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proty przepis Babci Stefci na smaczny placek ziemniaczany.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424840
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać oliwę z oliwek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować słoniną, wylać masę ziemniaczana, wyrównać powierzchnię, posypać papryczką mieloną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut, po czym zwiększyć temperaturę do 250 stopni i zapiec na rumiano na górnej spirali około 5 minut. Gotowy placek lekko ostudzić, na wierzch ułożyć kostki łososia, ser feta i pokrojoną w kostkę świeżą paprykę. SMACZNEGO!