Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proty przepis Babci Stefci na smaczny placek ziemniaczany.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2252
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 92
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 140
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 219
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 244
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2252
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 92
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 140
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 219
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 244
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać oliwę z oliwek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować słoniną, wylać masę ziemniaczana, wyrównać powierzchnię, posypać papryczką mieloną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut, po czym zwiększyć temperaturę do 250 stopni i zapiec na rumiano na górnej spirali około 5 minut. Gotowy placek lekko ostudzić, na wierzch ułożyć kostki łososia, ser feta i pokrojoną w kostkę świeżą paprykę. SMACZNEGO!