Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony schab ze śliwką

Pieczony schab ze śliwką

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 574

Dodano:

Odsłon: 924

pieczony schab nadziany suszonymi śliwkami

Składniki

  • schab ok. 1,5 kg
  • 150 g suszonych śliwek
  • majeranek
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab opłucz i osusz. Długim i wąskim nożem przebij schab wzdłuż tak, aby powstał kanał. Nafaszeruj schab śliwkami, wpychając je pojedynczo do środka.
    Następnie nacieramy schab solą, pieprzem, majerankiem i 2 łyżkami oleju. Mięso marynujemy ok. 5 godzin.

  2. Po upływie tego czasu, mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy ok. pół szklanki wody i pieczemy pod przykryciem około 1h 15 min w 180*. Następnie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze ok. 15-20 min aż schab się zarumieni.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 grudnia 2018 Bardzo apetyczny schab ze śliwką :) Z okazji świąt też był u nas na stole, a nawet jeszcze trochę go zostało ;)
Świetne mięsko, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń