Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczony schab nadziany suszonymi śliwkami
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 822
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12569
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 822
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12569
Składniki
Schab opłucz i osusz. Długim i wąskim nożem przebij schab wzdłuż tak, aby powstał kanał. Nafaszeruj schab śliwkami, wpychając je pojedynczo do środka. Następnie nacieramy schab solą, pieprzem, majerankiem i 2 łyżkami oleju. Mięso marynujemy ok. 5 godzin.
Po upływie tego czasu, mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy ok. pół szklanki wody i pieczemy pod przykryciem około 1h 15 min w 180*. Następnie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze ok. 15-20 min aż schab się zarumieni. Smacznego! :)