Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna rybna zapiekanka ,robi się w oka mgnieniu.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 95
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2712
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2267
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 95
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2712
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2267
Składniki
Połową ilości oliwy smarujemy dno naczynia do zapiekania. Dorsza kroimy na kawałki ,solimy z obu stron i układamy na dno naczynia. Ziemniaki obieramy i kroimy na dużą kostkę ,układamy na rybie. Oprószamy posiekaną natką pietruszki ,posypujemy posiekaną cebulą i czosnkiem ,następnie oregano. Oprószamy solą i sporą ilością pieprzu. Posypujemy bułką tartą ,polewamy pozostałą oliwą i zapiekamy 45 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.