Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym mięsem w przygotowaniu. Mięso jest soczyste i świetnie przyjmuje smaki w zależności jak się je przyprawi.
sznurek, folia aluminiowa
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 195
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 25
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3659
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 535
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 195
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 25
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3659
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 535
Składniki
Udziec został naszpikowany ząbkami czosnku, nacięty i obficie posypany przyprawami. Użyłam sznurka aby udko zachowało kształt. Piekłam na warstwie plastrów cebuli, pod przykryciem folii aluminiowej około 2 h - 2,15 w 180 stopniach. Pod koniec można sprawdzić czy mięso jest wystarczająco rumiane i ewentualnie zdjąć arkusz folii aluminiowej.
Smacznego :)