Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym mięsem w przygotowaniu. Mięso jest soczyste i świetnie przyjmuje smaki w zależności jak się je przyprawi.
sznurek, folia aluminiowa
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1292
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1292
Składniki
Udziec został naszpikowany ząbkami czosnku, nacięty i obficie posypany przyprawami. Użyłam sznurka aby udko zachowało kształt. Piekłam na warstwie plastrów cebuli, pod przykryciem folii aluminiowej około 2 h - 2,15 w 180 stopniach. Pod koniec można sprawdzić czy mięso jest wystarczająco rumiane i ewentualnie zdjąć arkusz folii aluminiowej.
Smacznego :)