Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym mięsem w przygotowaniu. Mięso jest soczyste i świetnie przyjmuje smaki w zależności jak się je przyprawi.
sznurek, folia aluminiowa
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1354
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1762
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9083
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1354
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1762
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9083
Składniki
Udziec został naszpikowany ząbkami czosnku, nacięty i obficie posypany przyprawami. Użyłam sznurka aby udko zachowało kształt. Piekłam na warstwie plastrów cebuli, pod przykryciem folii aluminiowej około 2 h - 2,15 w 180 stopniach. Pod koniec można sprawdzić czy mięso jest wystarczająco rumiane i ewentualnie zdjąć arkusz folii aluminiowej.
Smacznego :)