Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym mięsem w przygotowaniu. Mięso jest soczyste i świetnie przyjmuje smaki w zależności jak się je przyprawi.
sznurek, folia aluminiowa
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 721
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2062
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4052
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4045
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 721
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2062
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4052
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4045
Składniki
Udziec został naszpikowany ząbkami czosnku, nacięty i obficie posypany przyprawami. Użyłam sznurka aby udko zachowało kształt. Piekłam na warstwie plastrów cebuli, pod przykryciem folii aluminiowej około 2 h - 2,15 w 180 stopniach. Pod koniec można sprawdzić czy mięso jest wystarczająco rumiane i ewentualnie zdjąć arkusz folii aluminiowej.
Smacznego :)