Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym mięsem w przygotowaniu. Mięso jest soczyste i świetnie przyjmuje smaki w zależności jak się je przyprawi.
sznurek, folia aluminiowa
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2349
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1468
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 541
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3632
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1349
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2349
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1468
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 541
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3632
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1349
Składniki
Udziec został naszpikowany ząbkami czosnku, nacięty i obficie posypany przyprawami. Użyłam sznurka aby udko zachowało kształt. Piekłam na warstwie plastrów cebuli, pod przykryciem folii aluminiowej około 2 h - 2,15 w 180 stopniach. Pod koniec można sprawdzić czy mięso jest wystarczająco rumiane i ewentualnie zdjąć arkusz folii aluminiowej.
Smacznego :)