Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony udziec indyka podany z pieczonymi, młodymi ziemniakami, cebulką i pieczarkami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 631
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458140
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1578
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2338
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 631
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458140
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1578
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2338
Składniki
Udźce z indyka czyścimy, myjemy i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Wszystkie suche przyprawy mieszamy z olejem na papkę. Udźce nacieramy papką z przypraw i czosnku, wkładamy do miseczki, przykrywamy spożywczą folią i wstawiamy do lodówki na noc. W dniu pieczenia obrane cebule kroimy w pół plastry i układamy na dno brytfanki, solimy i lekko skrapiamy olejem. Wymyte i pokrojone pieczarki układamy na warstwę z cebuli i również lekko solimy i kropimy olejem. Na obie warstwy układamy udźce, obkładamy boki brytfanki obranymi młodymi, lekko posolonymi ziemniakami. Całość kropimy olejem.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół 2 godziny. Po godzinnym pieczeniu polewam olejem z brytfanki i dalej piekę, można udźce przewrócić na drugą stronę.
Upieczone udźce podajemy z upieczonymi ziemniakami, cebulką i pieczarkami. Smacznego !!!