Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny sposób na pieczonego ziemniaka to nafaszerować go sałatka z tuńczyka. Do tego przepisu użyłam sałatki z tuńczyka składającej się z cebuli papryki i kukurydzy ale można użyć innej , na przykład jednej z tych, które podaję na moim smakerze. Dodatek sera powinien dołożyć ekstra kalorii, aby poczuć się bardziej sytym albo ma kolację albo na obiad.
Nóż tarka, forma do piekarnika
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Składniki
Spory ziemniak nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do piekarnika na pół godziny w temperaturze 230 stopni
W tym czasie przygotowujemy sałatkę z tuńczyka: kroimy cebulę, paprykę i dodajemy do odsączonej ryby, po czym dodajemy kukurydzę i majonez.
Ścieramy set na tarce. Redukujemy temperaturę w piekarniku do 180 stopni, przekręcamy ziemniak na drugą stronę i dalej pieczemy przez kolejne pół godziny. Po tym czasie ziemniak powinien być upieczony.
Kroimy ziemniak na ukośny krzyż
W środek dajemy masło, po czym delikatnie mieszamy.
Na wierzch kładziemy sałatkę z tuńczyka
Następnie posypujemy serem. Podajemy albo z zupą w kubku albo z sałatką ze świeżych warzyw. Można wykorzystać jeden z moich przepisów na tuńczyka zamiast tej sałatki. To bardzo dobry sposób na pożywny obiad lub kolację, jeśli nie mamy za bardzo czasu, aby zrobić coś bardziej wykwintnego.