Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne ciasto na pierogi uformowane na wzór włoskiego ravioli. Nadziewane masą na bazie soczewicy.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2776
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3619
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 541
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7360
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2776
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3619
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 541
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7360
Składniki
Soczewicę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Drobno posiekaną cebulkę należy zeszklić na odrobinie oleju. Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tarki i dodać do cebulki. Podsmażyć do miękkości.
Soczewicę i warzywa połączyć ze sobą. Zblendować lub zmielić z solą i pieprzem. Powstała masa posłuży do nadziania ciasta.
Mąkę mieszamy z wodą, olejem i szczyptą soli. Zagniatamy na ciasto, które cienko wałkujemy i dzielimy na kwadraty. Na część wykładamy farsz i przykrywamy drugą częścią ciasta.
Brzegi dociskamy widelcem, aby ciasto się skleiło. Gotujemy w osolonej wodzie z obrobioną oleju. Pierożki należy wyłowić po około 2 minutach od wypłynięcia.