Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, miękkie pierogi. Można je podawać ze smażoną cebulką lub podsmażyć na patelni Do picia podaję czysty barszcz.
Miska,wałek do ciasta, maszynka do mięsa
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1244
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 691
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1244
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 691
Składniki
CIASTO Mąkę, jajko, wodę gazowaną, olej i sól łączymy razem. Ciasto dobrze wyrobić i pozostawić chwilę żeby odpoczęło. FARSZ Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę zeszklić z rozdrobnionym czosnkiem i dodać do zmielonej kiełbasy , doprawić pieprzem i majerankiem i dokładnie wymieszać. PRZYGOTOWANIE Ciasto podzielić na 4 części, każdą z nich rozwałkować na cienki placek. Wycinać kółka szklanką nałożyć farsz i dokładnie pozklejać. Wkładać do wrzącej osolonej wody z dodatkiem 1 łyżki oleju i po wypłynięciu gotować około 4-5 minut. Podawać ze smażoną cebulką lub podsmażone na patelni.