Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 293
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 349
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się...
Odsłon: 99
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 66
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 293
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 349
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się...
Odsłon: 99
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 66
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zarobić ciasto i odłożyć żeby odpoczęło. Kaszę ugotować na sypko. Kapustę drobno posiekać i ugotować. Cebulą obrać i pokroić w drobną kostkę i odsmażyć na maśle. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Do podsmażonej cebuli, dodać drobno pokrojone i oczyszczone pieczarki i poddusić do odparowania wody. Następnie dodać kiełbasę i smażyć jeszcze przez chwilę. Pod koniec smażenia dodać ugotowaną wcześniej kapustę i kaszę. Całość wymieszać i dusić jeszcze przez 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać kółka szklanką, nadziewać i zlepiać zgrabne pierogi. Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować do ich wypłynięcia. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Pierogi okrasić stopioną słoniną, boczkiem i cebulką. SMACZNEGO.