Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1329
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 690
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 696
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1329
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 690
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 696
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zarobić ciasto i odłożyć żeby odpoczęło. Kaszę ugotować na sypko. Kapustę drobno posiekać i ugotować. Cebulą obrać i pokroić w drobną kostkę i odsmażyć na maśle. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Do podsmażonej cebuli, dodać drobno pokrojone i oczyszczone pieczarki i poddusić do odparowania wody. Następnie dodać kiełbasę i smażyć jeszcze przez chwilę. Pod koniec smażenia dodać ugotowaną wcześniej kapustę i kaszę. Całość wymieszać i dusić jeszcze przez 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać kółka szklanką, nadziewać i zlepiać zgrabne pierogi. Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować do ich wypłynięcia. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Pierogi okrasić stopioną słoniną, boczkiem i cebulką. SMACZNEGO.