Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34047
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 469
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2051
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 33
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10254
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34047
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 469
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2051
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 33
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10254
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zarobić ciasto i odłożyć żeby odpoczęło. Kaszę ugotować na sypko. Kapustę drobno posiekać i ugotować. Cebulą obrać i pokroić w drobną kostkę i odsmażyć na maśle. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Do podsmażonej cebuli, dodać drobno pokrojone i oczyszczone pieczarki i poddusić do odparowania wody. Następnie dodać kiełbasę i smażyć jeszcze przez chwilę. Pod koniec smażenia dodać ugotowaną wcześniej kapustę i kaszę. Całość wymieszać i dusić jeszcze przez 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać kółka szklanką, nadziewać i zlepiać zgrabne pierogi. Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować do ich wypłynięcia. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Pierogi okrasić stopioną słoniną, boczkiem i cebulką. SMACZNEGO.