Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na pyszne pierogi leniwe. Pierogi są puszyste , mięciutkie i łatwe w przygotowaniu. Polecam
garnek, nóż, deska, łyżka cedzakowa, miska,
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 180
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1299
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 180
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1299
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Składniki
Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną , dodajemy rozgnieciony ser, jajko oraz sól. Dokładnie wyrabiamy na jednolite ciasto. Dzielimy na 3 części, z każdej formujemy wałek, następnie kroimy po skosie kopytka o szerokości 1- 1,5 cm. Kopytka wrzucamy na gotującą , osoloną wodę i gotujemy około 3 - 5 minut od momentu wypłynięcia. Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową . Podajemy z bułką tartą podsmażoną - zrumienioną na maśle. Smacznego
Z ciasta uformować wałek.
Kroić po skosie kopytka o szerokości 1 - 1,5 cm.
Pierogi gotowe do podania.