Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na pyszne pierogi leniwe. Pierogi są puszyste , mięciutkie i łatwe w przygotowaniu. Polecam
garnek, nóż, deska, łyżka cedzakowa, miska,
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23060
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23060
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Składniki
Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną , dodajemy rozgnieciony ser, jajko oraz sól. Dokładnie wyrabiamy na jednolite ciasto. Dzielimy na 3 części, z każdej formujemy wałek, następnie kroimy po skosie kopytka o szerokości 1- 1,5 cm. Kopytka wrzucamy na gotującą , osoloną wodę i gotujemy około 3 - 5 minut od momentu wypłynięcia. Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową . Podajemy z bułką tartą podsmażoną - zrumienioną na maśle. Smacznego
Z ciasta uformować wałek.
Kroić po skosie kopytka o szerokości 1 - 1,5 cm.
Pierogi gotowe do podania.