Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na pyszne pierogi leniwe. Pierogi są puszyste , mięciutkie i łatwe w przygotowaniu. Polecam
garnek, nóż, deska, łyżka cedzakowa, miska,
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17617
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1762
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15242
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4813
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8991
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17617
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1762
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15242
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4813
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8991
Składniki
Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną , dodajemy rozgnieciony ser, jajko oraz sól. Dokładnie wyrabiamy na jednolite ciasto. Dzielimy na 3 części, z każdej formujemy wałek, następnie kroimy po skosie kopytka o szerokości 1- 1,5 cm. Kopytka wrzucamy na gotującą , osoloną wodę i gotujemy około 3 - 5 minut od momentu wypłynięcia. Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową . Podajemy z bułką tartą podsmażoną - zrumienioną na maśle. Smacznego
Z ciasta uformować wałek.
Kroić po skosie kopytka o szerokości 1 - 1,5 cm.
Pierogi gotowe do podania.