Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i łatwy przepis na pyszne pierogi leniwe. Pierogi są puszyste , mięciutkie i łatwe w przygotowaniu. Polecam
garnek, nóż, deska, łyżka cedzakowa, miska,
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1444
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1615
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1444
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1615
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Składniki
Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną , dodajemy rozgnieciony ser, jajko oraz sól. Dokładnie wyrabiamy na jednolite ciasto. Dzielimy na 3 części, z każdej formujemy wałek, następnie kroimy po skosie kopytka o szerokości 1- 1,5 cm. Kopytka wrzucamy na gotującą , osoloną wodę i gotujemy około 3 - 5 minut od momentu wypłynięcia. Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową . Podajemy z bułką tartą podsmażoną - zrumienioną na maśle. Smacznego
Z ciasta uformować wałek.
Kroić po skosie kopytka o szerokości 1 - 1,5 cm.
Pierogi gotowe do podania.