Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckami a także z kapustą kiszoną i grzybami
Do miski wsypać mąkę i sól wlać mocno ciepłą wodę i szybko wymieszać następnie wyrobić i dodać olej także wyrobić na jednolitą gładką masę odstawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło
Przygotować farsz do salaterki przełożyć twaróg dodać żółtka oraz cukier i wyrobić widelcem do połączenia się składników
z ciasta które odpoczęło rozwałkować je wyciąć kółka a następnie każde rozciągnąć nałożyć farsz i sklejać dowolnie. gotowe ułożyć na ściereczce
Zagotować wodę lekko ją soląc, wkładać przygotowane pierogi i od zagotowania zmniejszyć ogień gotując na średnim po wypłynięciu gotować jeszcze przez 2- 3 minuty
gotowe pierogi podawać z kwaśną śmietaną
Większość przepisów, w których wykorzystywane jest kruche ciasto zaleca użyć...
Odsłon: 12252
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 2042
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 31
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 46
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 60
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 188
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 171
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 31
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 46
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 60
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 188
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 171
Składniki
Do miski wsypać mąkę i sól wlać mocno ciepłą wodę i szybko wymieszać następnie wyrobić i dodać olej także wyrobić na jednolitą gładką masę odstawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło
Przygotować farsz do salaterki przełożyć twaróg dodać żółtka oraz cukier i wyrobić widelcem do połączenia się składników
z ciasta które odpoczęło rozwałkować je wyciąć kółka a następnie każde rozciągnąć nałożyć farsz i sklejać dowolnie. gotowe ułożyć na ściereczce
Zagotować wodę lekko ją soląc, wkładać przygotowane pierogi i od zagotowania zmniejszyć ogień gotując na średnim po wypłynięciu gotować jeszcze przez 2- 3 minuty
gotowe pierogi podawać z kwaśną śmietaną
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Dania główne
Kurczak z pomidorkami koktajlowymi
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 255
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 154