Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckami a także z kapustą kiszoną i grzybami
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1355
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1820
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 301
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 615
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1355
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1820
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 301
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 615
Składniki
Do miski wsypać mąkę i sól wlać mocno ciepłą wodę i szybko wymieszać następnie wyrobić i dodać olej także wyrobić na jednolitą gładką masę odstawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło
Przygotować farsz do salaterki przełożyć twaróg dodać żółtka oraz cukier i wyrobić widelcem do połączenia się składników
z ciasta które odpoczęło rozwałkować je wyciąć kółka a następnie każde rozciągnąć nałożyć farsz i sklejać dowolnie. gotowe ułożyć na ściereczce
Zagotować wodę lekko ją soląc, wkładać przygotowane pierogi i od zagotowania zmniejszyć ogień gotując na średnim po wypłynięciu gotować jeszcze przez 2- 3 minuty
gotowe pierogi podawać z kwaśną śmietaną