Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckami a także z kapustą kiszoną i grzybami
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7760
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2935
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1172
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7760
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2935
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1172
Składniki
Do miski wsypać mąkę i sól wlać mocno ciepłą wodę i szybko wymieszać następnie wyrobić i dodać olej także wyrobić na jednolitą gładką masę odstawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło
Przygotować farsz do salaterki przełożyć twaróg dodać żółtka oraz cukier i wyrobić widelcem do połączenia się składników
z ciasta które odpoczęło rozwałkować je wyciąć kółka a następnie każde rozciągnąć nałożyć farsz i sklejać dowolnie. gotowe ułożyć na ściereczce
Zagotować wodę lekko ją soląc, wkładać przygotowane pierogi i od zagotowania zmniejszyć ogień gotując na średnim po wypłynięciu gotować jeszcze przez 2- 3 minuty
gotowe pierogi podawać z kwaśną śmietaną