Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi pod beszamelem"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4586
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4586
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, owiń w folię i odstaw.
Bułkę namocz w mleku. Mięso zmiel z cebulą i odciśniętą bułką. Wszystko dokładnie wyrób z jajkiem i dopraw.
Rozwałkuj ciasto, wytnij krążki i nałóż farsz i dokładnie posklejaj brzegi. Ugotuj w osolonym wrzątku.
Zagotuj mleko i przygotuj zasmażkę z masła i mąki. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj tarty ser (nie doprowadzaj do wrzenia) .
Przygotowanym sosem polej pierogi i zapiecz na złoty kolor. Podawaj z tymiankiem.Źródło: Telemax