Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi pod beszamelem"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 147
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1088
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 147
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 60
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1088
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, owiń w folię i odstaw.
Bułkę namocz w mleku. Mięso zmiel z cebulą i odciśniętą bułką. Wszystko dokładnie wyrób z jajkiem i dopraw.
Rozwałkuj ciasto, wytnij krążki i nałóż farsz i dokładnie posklejaj brzegi. Ugotuj w osolonym wrzątku.
Zagotuj mleko i przygotuj zasmażkę z masła i mąki. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj tarty ser (nie doprowadzaj do wrzenia) .
Przygotowanym sosem polej pierogi i zapiecz na złoty kolor. Podawaj z tymiankiem.Źródło: Telemax