Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 711
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 711
Składniki
FARSZ: 1) Na tłuszczu podsmażamy na złoty kolor cebulę pokrojoną w kostkę, którą dodajemy do ziemniaków i sera. 2) Ugotowane ziemniaki mielimy wraz z serem białym (jeżeli nie ma w domu maszynki do mielenia to gorące ziemniaki tłuczemy dokładnie tłuczkiem dodając ser i gorącą cebulkę - sprawdzone :-) ) 3) Całość dokładnie mieszamy doprawiając sola i pieprzem do smaku.
CIASTO: Do miski wrzucamy mąkę i jajko dolewając po trochu ciepłej wody aby wyrobić ciasto. Ciasto nie powinno się kleić do rąk ale też nie może być za suche. Aby sprawdzić czy ciasto jest gotowe: wbijamy w nie palca i powinna pozostać dziura. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto, ale nie za cienko bo rozleci nam się podczas lepienia ok. 2 mm Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie - po wypłynięciu na powierzchnię wody czekamy ok. 1- 2 min. i wyciągamy z wody. SMACZNEGO.