Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1912
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2296
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 85
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1501
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1912
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2296
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 85
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1501
Składniki
FARSZ: 1) Na tłuszczu podsmażamy na złoty kolor cebulę pokrojoną w kostkę, którą dodajemy do ziemniaków i sera. 2) Ugotowane ziemniaki mielimy wraz z serem białym (jeżeli nie ma w domu maszynki do mielenia to gorące ziemniaki tłuczemy dokładnie tłuczkiem dodając ser i gorącą cebulkę - sprawdzone :-) ) 3) Całość dokładnie mieszamy doprawiając sola i pieprzem do smaku.
CIASTO: Do miski wrzucamy mąkę i jajko dolewając po trochu ciepłej wody aby wyrobić ciasto. Ciasto nie powinno się kleić do rąk ale też nie może być za suche. Aby sprawdzić czy ciasto jest gotowe: wbijamy w nie palca i powinna pozostać dziura. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto, ale nie za cienko bo rozleci nam się podczas lepienia ok. 2 mm Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie - po wypłynięciu na powierzchnię wody czekamy ok. 1- 2 min. i wyciągamy z wody. SMACZNEGO.