Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś wydawało mnie się ,że to oklepane danie. Po czasie stwierdzam ,że z przyjemnością często do niego wracam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12890
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12890
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4629
Składniki
W misce usypałem kopczyk z mąki ,zrobiłem dołek i wlałem gorącą wodę. Przy pomocy noża zagniotłem mąkę do środka. Po wyrobieniu mąki z wodą ,ponownie zrobiłem dołek ,wsypałem odrobinę mąki i wbiłem jajko ,dodałem szczyptę soli. Ciasto wyrobiłem tak ,by było lekko lejące. Wyrobione ciasto rozwałkowałem na grubość 2 mm ,wyciąłem kółka. Farsz: Ziemniaki umyłem ,,obrałem ,zalałem wrzątkiem ,by je zakrywał ,wsypałem kopiastą łyżkę soli i gotowałem pod przykryciem na dość mocnym ogniu 25-30 min. Odcedziłem ,kiedy ziemniaki wystygły ,wraz z twarogiem zmieliłem. Cebulę bardzo drobno posiekałem ,zrumieniłem na maśle i razem z tłuszczem połączyłem z masą serowo-ziemniaczaną. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Na środek każdego umieściłem farsz i zlepiłem. Pierogi gotowałem ok. 3 min od wypłynięcia na wierzch.