Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła nas ochota na pierogi. Zawsze nie wiemy jaki farsz wybrać bo jest ich tyle rodzai. Wyszło na moje :) więc dziś królują ruskie :)
Mąkę przesiać do miski dodać sól, wlać troszkę wody i zacząć zagniatać ciasto.
Następnie wbijamy jajko dodajemy olej i dalej wyrabiamy ciasto dolewając gorącej wody.
Wyrabiamy aż przestanie się kleić do ręki.
Odstawiamy na 30 min.
Ziemniaki najlepiej ugotować dzień wcześniej.
Ziemniaki i twaróg mielimy bądź przeciskamy przez praskę.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.
Dodajemy do farszu.
Farsz dobrze wyrabiamy i przyprawiamy solą, sporą ilością pieprzu i szczyptą majeranku.
Ciasto wałkujemy cienko podsypując mąką.
Wycinamy szklanką krążki.
Nakładamy farsz ok 1 łyżeczki i dokładnie zlepiamy.
Gotujemy w osolonej wodzie od 3-5 min od momentu wypłynięcia.
Możemy okrasić podsmażoną cebulką bądź podsmażoną kiełbaską w zależności od upodobań.
SMACZNEGO!!!
Ile domów tyle przepisów na pierogi ruskie. Ja własnie tak robię pierogi i ta...
Odsłon: 15537
Lubicie pierogi ? Jakie są wasze najbardziej ulubione ? Moje to ruskie choć n...
Odsłon: 4094
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 254
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 254
Składniki
Mąkę przesiać do miski dodać sól, wlać troszkę wody i zacząć zagniatać ciasto. Następnie wbijamy jajko dodajemy olej i dalej wyrabiamy ciasto dolewając gorącej wody. Wyrabiamy aż przestanie się kleić do ręki. Odstawiamy na 30 min. Ziemniaki najlepiej ugotować dzień wcześniej. Ziemniaki i twaróg mielimy bądź przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy do farszu. Farsz dobrze wyrabiamy i przyprawiamy solą, sporą ilością pieprzu i szczyptą majeranku. Ciasto wałkujemy cienko podsypując mąką. Wycinamy szklanką krążki. Nakładamy farsz ok 1 łyżeczki i dokładnie zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie od 3-5 min od momentu wypłynięcia. Możemy okrasić podsmażoną cebulką bądź podsmażoną kiełbaską w zależności od upodobań. SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 27
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 353