Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła nas ochota na pierogi. Zawsze nie wiemy jaki farsz wybrać bo jest ich tyle rodzai. Wyszło na moje :) więc dziś królują ruskie :)
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 455
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6643
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 188
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 455
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6643
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 188
Składniki
Mąkę przesiać do miski dodać sól, wlać troszkę wody i zacząć zagniatać ciasto. Następnie wbijamy jajko dodajemy olej i dalej wyrabiamy ciasto dolewając gorącej wody. Wyrabiamy aż przestanie się kleić do ręki. Odstawiamy na 30 min. Ziemniaki najlepiej ugotować dzień wcześniej. Ziemniaki i twaróg mielimy bądź przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy do farszu. Farsz dobrze wyrabiamy i przyprawiamy solą, sporą ilością pieprzu i szczyptą majeranku. Ciasto wałkujemy cienko podsypując mąką. Wycinamy szklanką krążki. Nakładamy farsz ok 1 łyżeczki i dokładnie zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie od 3-5 min od momentu wypłynięcia. Możemy okrasić podsmażoną cebulką bądź podsmażoną kiełbaską w zależności od upodobań. SMACZNEGO!!!