Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam że, to jest najlepsze ciasto jakiekolwiek robiłam na pierogi. Pierogi ruskie są moje i rodziny ulubione, choć i inne też robię.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4274
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 676
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 999
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 804
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4274
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 676
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 999
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 804
Składniki
Najpierw przygotować farsz. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.(z młodych ziemniaków, wybierać te duże. Malutkie mogą być wodniste).Ziemniaki ostudzić, przepuścić wraz z serem przez maszynkę do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć. Cebulkę już nie przepuszczać przez maszynkę, tylko ostudzoną i odsączoną z tłuszczu, dodać do ziemniaków. Przyprawić solą i pieprzem. Smaczne będą z dodanym posiekanym koperkiem. Farsz zagnieść i przyklepać.
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, podzielić na części,przykryć ściereczką.Brać porcjami i wałkować.Wykrawać szklanką. Nakładać farsz łyżeczką i zlepiać pierogi.
Układać na ściereczce albo oprószonej mąką blaszce.
Gotować w kipiącej wodzie, od czasu do czasu mieszając. A po wypłynięciu odkryć pokrywkę.Gotować ok.7-8 min.od odkrycia. Przed wyjęciem, polać szklanka zimnej wody. Wyjmować durszlakiem, na talerz albo miskę.
Polać śmietaną lub usmażoną cebulką,oraz przyrumienioną bułką tartą.Do pierogów podać też maślankę, albo kefir.