Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2080
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 150
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1037
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1180
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12013
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2080
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 150
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1037
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1180
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12013
Składniki
Ciasto : - mąkę polać gorącą wodą i zagnieść - rozwałkować, wykroić np. szklanką okrągłe kawałki ciasta do formowania pierogów. Farsz : Zmielić razem w proporcji pół na pół biały ser z ziemniaki (mielić razem z zeszkloną uprzednio na patelni pokrojoną drobno cebulą). Doprawić solą i pieprzem. Po wrzuceniu do wody gotować aż nie wypłyną na wierzch i jeszcze później ok.2 minuty dodatkowo (jak już będą pływały). Można podać tak jak na zdjęciu podsmażone na patelni. Smacznego :)