Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 83

Dodano:

Odsłon: 5178

Pierogi ruskie

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Pierogi ruskie

Przygotowanie

  1. Ciasto :

    - mąkę polać gorącą wodą i zagnieść
    - rozwałkować, wykroić np. szklanką okrągłe kawałki ciasta do formowania pierogów.

    Farsz :

    Zmielić razem w proporcji pół na pół biały ser z ziemniaki (mielić razem z zeszkloną uprzednio na patelni pokrojoną drobno cebulą). Doprawić solą i pieprzem.

    Po wrzuceniu do wody gotować aż nie wypłyną na wierzch i jeszcze później ok.2 minuty dodatkowo (jak już będą pływały).

    Można podać tak jak na zdjęciu podsmażone na patelni.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dociekliwy 26 stycznia Jaki sens w zamieszczaniu takich przepisów.Dla potrafiących lepić pierogi nie wnosi nic nowego ,dla początkujących za mało informacji pisany po łebkach na skróty

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń