Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 721
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36442
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1284
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 721
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36442
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1284
Składniki
Ciasto : - mąkę polać gorącą wodą i zagnieść - rozwałkować, wykroić np. szklanką okrągłe kawałki ciasta do formowania pierogów. Farsz : Zmielić razem w proporcji pół na pół biały ser z ziemniaki (mielić razem z zeszkloną uprzednio na patelni pokrojoną drobno cebulą). Doprawić solą i pieprzem. Po wrzuceniu do wody gotować aż nie wypłyną na wierzch i jeszcze później ok.2 minuty dodatkowo (jak już będą pływały). Można podać tak jak na zdjęciu podsmażone na patelni. Smacznego :)