Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze pierogi jakie jadłam w życiu to pierogi Babci Jadzi. Kto by nie chciał choć raz skosztować ich. Dziś dzielę się z Wami tym przepisem. Zapraszam do obejrzenia filmu na You Toube.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce ,następnie zemleć ser . Cebulę zeszklić na oleju ,ostudzić dodać do farszu. Posolić i popieprzyć dobrze, tak aby smak był intensywny.
Na stolnicy mąkę łączymy z solą i stopniowo dodajemy gorącą wodę. Zarabiamy ciasto ,aby było elastyczne. Odcinamy kawałek ciasta i rozwałkowujemy na . Szklanka wycinamy krążki i nakładamy farsz.
Pozostałe ciasto należy przykryć miską ,aby nam nie wysychało. Pierogi sklejamy ręcznie robiąc falbankę ,lub zakładkę. Od ciebie zależy co zrobisz.
Tak przygotowane pierogi wrzucamy do gotującej się wody, oczywiście posolonej i gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów. Pierogi należy zamieszać i łyżką cedzakową wyciągnąć na talerz. Gotujemy partiami. Ugotowane pierogi okraszamy podsmażoną cebulką lub skwarkami. Jak kto lubi. Zapraszam do obejrzenia filmu. Smacznego