Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz ten sam ,co przy klasycznych pierogach ruskich. Metoda szybkościowa ,dla wszystkich zabieganych lubiących to tradycyjne danie.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 115
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 146
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 173
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 89
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 115
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 146
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 173
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 89
Składniki
Farsz: Ziemniaki obieramy i gotujemy ,studzimy. Do ziemniaków dodajemy ser i ubijamy na jednolitą masę. Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę i na łyżeczce smalcu szklimy. Dodajemy do masy ,dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łyżką nabieramy farsz i robimy z nich kulki. Ciasto: Mleko mieszamy z jajkiem i taką ilością mąki ,by wyszło bardzo gęste ciasto. Doprawiamy solą. Każdą kulkę zanurzamy w cieście (najlepiej robić to przy pomocy wykałaczki) i kładziemy na osolony wrzątek. Gotujemy 2-3 min ud wypłynięcia na powierzchnię wrzątku. Podajemy z cebulką i boczkiem lub śmietaną.