Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz ten sam ,co przy klasycznych pierogach ruskich. Metoda szybkościowa ,dla wszystkich zabieganych lubiących to tradycyjne danie.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 219
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 116
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 353
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1499
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 219
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 116
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 353
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1499
Składniki
Farsz: Ziemniaki obieramy i gotujemy ,studzimy. Do ziemniaków dodajemy ser i ubijamy na jednolitą masę. Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę i na łyżeczce smalcu szklimy. Dodajemy do masy ,dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łyżką nabieramy farsz i robimy z nich kulki. Ciasto: Mleko mieszamy z jajkiem i taką ilością mąki ,by wyszło bardzo gęste ciasto. Doprawiamy solą. Każdą kulkę zanurzamy w cieście (najlepiej robić to przy pomocy wykałaczki) i kładziemy na osolony wrzątek. Gotujemy 2-3 min ud wypłynięcia na powierzchnię wrzątku. Podajemy z cebulką i boczkiem lub śmietaną.