Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aż wstyd ,że jeszcze raz pierogi ruskie, ale tym razem dla posiadających maszynę do robienia chleba i makaronu
1.Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez praskę.
Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na brązowy kolor ( prawie na spalony aby czuć goryczkowy smak) Pod koniec dodajemy łyżkę masła.
Pietruszkę siekamy bardzo drobno.
Wszystkie składniki: ziemniaki, cebulę, pietruszkę, ser, pieprz i sól mieszamy . Powinno się czuć wyczuwalny smak pieprzu.
2.Wszystkie składniki na ciasto czyli : mąkę, jajka, śmietanę, olej, wodę i sól dodajemy do maszyny do robienia chleba . Włączamy obcję wyrabiania makaronu.
Po wyrobieniu ciasto przykrywamy i pozostawiamy na 30 minut.
Wykrawamy odpowiedni kawałek i przy pomocy maszyny do robienia makaronu wałkujemy ciasto (0,2 cm) i wykrawamy krążki.
3.Formujemy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie. Po minucie od wypłynięcia wyjmujemy na talerz.
Słoninkę kroimy w ok 4 mm kostkę. Smażymy skwarki.
Odrobiną tłuszczu i skwarkami dekorujemy pierogi
4,.Ps1 Pierogi można zamrozić w zamrażarce.
Szufladę od zamrażarki wykładamy papierem od pieczenia, polewamy olejem.
Pierogi gotujemy i kiedy tylko wypłyną natychmiast wyjmujemy i przekładamy . Schładzamy do pokojowej temperatury .
Wkładamy do zamrażarki na 5 godzin.
Ps2 Podane składni powinny starczyć dla 4 głodnych osób i 2 szuflady z zamrażarki
Ps 3.Należy w miarę możliwości używać sypkich ziemniaków.
Pierogi na słodko z truskawkami polane pysznym sosem kokosowym.
Odsłon: 1645
Przepis na pyszne pierogi z mięsem pieczonym. Absolutnie pyszne pierożki z p...
Odsłon: 35994
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 40
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 44
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 40
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 44
Składniki
1.Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na brązowy kolor ( prawie na spalony aby czuć goryczkowy smak) Pod koniec dodajemy łyżkę masła. Pietruszkę siekamy bardzo drobno. Wszystkie składniki: ziemniaki, cebulę, pietruszkę, ser, pieprz i sól mieszamy . Powinno się czuć wyczuwalny smak pieprzu.
2.Wszystkie składniki na ciasto czyli : mąkę, jajka, śmietanę, olej, wodę i sól dodajemy do maszyny do robienia chleba . Włączamy obcję wyrabiania makaronu. Po wyrobieniu ciasto przykrywamy i pozostawiamy na 30 minut. Wykrawamy odpowiedni kawałek i przy pomocy maszyny do robienia makaronu wałkujemy ciasto (0,2 cm) i wykrawamy krążki.
3.Formujemy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie. Po minucie od wypłynięcia wyjmujemy na talerz. Słoninkę kroimy w ok 4 mm kostkę. Smażymy skwarki. Odrobiną tłuszczu i skwarkami dekorujemy pierogi
4,.Ps1 Pierogi można zamrozić w zamrażarce. Szufladę od zamrażarki wykładamy papierem od pieczenia, polewamy olejem. Pierogi gotujemy i kiedy tylko wypłyną natychmiast wyjmujemy i przekładamy . Schładzamy do pokojowej temperatury . Wkładamy do zamrażarki na 5 godzin. Ps2 Podane składni powinny starczyć dla 4 głodnych osób i 2 szuflady z zamrażarki Ps 3.Należy w miarę możliwości używać sypkich ziemniaków.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 176
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 248