Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ruskie według przepisu mamy i babci.

Pierogi ruskie według przepisu mamy i babci.

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 55

Dodano:

Odsłon: 814

Pierogi ruskie według przepisu mamy i babci.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto :

    - mąkę polać gorącą wodą i zagnieść
    - rozwałkować, wykroić np. szklanką okrągłe kawałki ciasta do formowania pierogów.

    Farsz :

    Zmielić razem w proporcji pół na pół biały ser z ziemniaki (mielić razem z zeszkloną uprzednio na patelni pokrojoną drobno cebulą). Doprawić solą i pieprzem.

    Po wrzuceniu do wody gotować aż nie wypłyną na wierzch i jeszcze później ok.2 minuty dodatkowo (jak już będą pływały).

    Można podać tak jak na zdjęciu podsmażone na patelni.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń