Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Ugotować ziemniaki, przecisnąć je przez praskę lub zmielić, dodać twaróg i pokruszoną suszoną miętę. Dosmaczyć solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Mięty nie należy mielić na proszek bo traci cały swój smak. Można uformować kulki jeżeli komuś jest tak lepiej lepić ;) Zagnieść ciasto i zrobić pierogi ;)
Podawać z lekko przyrumienioną cebulką lub ze śmietaną
Taki fajny (dla mnie lepszy) smak tradycyjnych pierogów, mój mąż się nimi zajada a raczej objada ;) Życzę smacznego ;)