Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, wiem! Ruskie to ruskie, a nie jakieś udziwnienia. No, ale co było zrobić, jak pieczarki były w promo i jakoś tak mi się nabrało?!? Powiem wam, że może jakiejś rewelacji, rewolucji też, nie było...ale...ale...jakoś nam posmakowały. I oczywiście Aruś nalepił pierogów (pod spodem podaję składniki na 50-55 sztuk), bo lubi...lubi też mrozić, już niekoniecznie rozmrażać. Kilka dni później była powtórka z tych mrożonych i wiele w smaku nie zmieniły się. Do tego polecam cebulkę podsmażoną na wytopionej słoninie lub boczku, lub na słoninie i boczku. No poezja! Może do Szymborskiej daleko, ale kulinarna to na bank! Bądź jak Sanah...baw się poezją i stwórz nowy wymiar. Tak więc, pod spodem spiszcie sobie co kupić, sobota jest dla Was :P bo ja jutro na krzywy ryj żrę. Tak załapać się mogłem tylko ja :P Ostatnie dni dłuuuugiej majówki trzeba dobrze spożytkować. Lecę, do miłego ;)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku (najlepiej dzień wcześniej). Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy pieczarki, smażymy do momentu odparowania wody. Ziemniaki razem z serem i podsmażonymi pieczarkami przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Masę dokładnie wyrabiamy z majerankiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do mąki wlewamy wodę z masłem i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy, przy pomocy szklanki, koła. Na środek każdego układamy farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 min od wypłynięcia na powierzchnię wody.