Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ze śmietanką, albo masełkiem smakują wybornie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1125
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2055
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 486
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1125
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2055
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 486
Składniki
Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Dodać żółtka, budyń waniliowy, cukier waniliowy i cukier do smaku.
Wymieszać.
Wszystkie składniki na ciasto połączyć.
Najlepiej w miseczce, nie na stolnicy i dokładnie wyrobić ciasto.
Nie jest to trudne, bo ciasto jest lekkie.
Pozostawić ciasto na 15 min pod ściereczką.
Podzielić ciasto na porcje np 3 części i wałkować placki. Wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać.
Wkładać partiami na gotującą się osoloną wodę z łyżką oleju rzepakowego.
Pierogi gotować ok 3 min.
Wyławiać łyżką cedzakową i odkładać na półmisek.
Podawać ze śmietaną.
Wystudzone pierożki odgrzewać na masełku klarowanym.
Smacznego.