Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ze śmietanką, albo masełkiem smakują wybornie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 321
Bigos to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań polskiej kuchni. W wielu dom...
Odsłon: 219
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 9
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 321
Bigos to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań polskiej kuchni. W wielu dom...
Odsłon: 219
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 9
Składniki
Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Dodać żółtka, budyń waniliowy, cukier waniliowy i cukier do smaku.
Wymieszać.
Wszystkie składniki na ciasto połączyć.
Najlepiej w miseczce, nie na stolnicy i dokładnie wyrobić ciasto.
Nie jest to trudne, bo ciasto jest lekkie.
Pozostawić ciasto na 15 min pod ściereczką.
Podzielić ciasto na porcje np 3 części i wałkować placki. Wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać.
Wkładać partiami na gotującą się osoloną wodę z łyżką oleju rzepakowego.
Pierogi gotować ok 3 min.
Wyławiać łyżką cedzakową i odkładać na półmisek.
Podawać ze śmietaną.
Wystudzone pierożki odgrzewać na masełku klarowanym.
Smacznego.