Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To było tak...ser w lodówce, jagody w koszyku, no to trzeba pierogi zrobić... :D uwielbiamy też ryż jaśminowy :D Pierogi w każdej postaci pyszne są, a z owocami...MMM! <3 Drodzy, korzystajmy póki są świeże, pachnące...megaowocowe <3 Zimą tego nie będzie :/
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21859
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9557
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 731
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21859
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9557
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 731
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Składniki
W misce usypujemy kopczyk z mąki, robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Delikatnie, przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Gdy już mąkę z wodą wyrobimy, ponownie robimy w cieście dołek, wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko. Ciasto wyrabiamy dłońmi tak aby było lekko „lejące”. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Ser mielimy razem z jagodami. Dodajemy cukier waniliowy, dokładnie mieszamy. Ryż gotujemy półtwardo. Dodajemy do sera, mieszamy i gotujemy razem do miękkości ryżu (w razie potrzeby dolewamy wodę). Śmietanę mieszamy z syropem. Odstawiamy do lodówki. Na środek każdego kółka ciasta nakładamy farsz, pierogi zlepiamy. Wrzucamy na wrzątek, gotujemy 3-4 min, od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Polewamy śmietaną z syropem waniliowym.