Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To dopiero przebój! Pierogi sołtysowej, czyli faszerowane ziemniakami i grzybami, to prawdziwy ideał. Delikatne ciasto i idealnie zbalansowane nadzienie sprawiają, że do tego przepisu aż chce się wracać.
Składniki na ciasto tj. mąkę, wodę, jajko i wyrób. Gdy będzie miało jednolitą konsystencję, odłóż na bok na około 30 minut.
Ziemniaki obierz i ugotuj.
Na oleju podsmaż posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Grzyby pokrój w paski i daj na patelnię. Smaż całość razem przez chwilę. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekany rozmaryn. Dosyp trochę pieprzu i soli. Mieszaj i duś wszystko przez chwilę. Odstaw do ostudzenia.
Ciasto rozwałkuj i wykrój krążki. Do każdego nałóż ok. łyżeczkę farszu. Dokładnie sklej.
Zagotuj wodę w garnku. Wkładaj do wrzątku pierogi i gotuj około 3 minut od ich wypłynięcia. Pierogi, choć proste w składzie i przygotowaniu, smakują po prostu wyśmienicie. Musisz ich spróbować!
Przepyszne pieczone w piekarniku gołąbki, które rozpływają się w ustach. Możn...
Odsłon: 110555
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1629
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17447
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 399
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7674
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1629
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17447
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 399
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7674
Składniki
Składniki na ciasto tj. mąkę, wodę, jajko i wyrób. Gdy będzie miało jednolitą konsystencję, odłóż na bok na około 30 minut.
Ziemniaki obierz i ugotuj.
Na oleju podsmaż posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Grzyby pokrój w paski i daj na patelnię. Smaż całość razem przez chwilę. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekany rozmaryn. Dosyp trochę pieprzu i soli. Mieszaj i duś wszystko przez chwilę. Odstaw do ostudzenia.
Ciasto rozwałkuj i wykrój krążki. Do każdego nałóż ok. łyżeczkę farszu. Dokładnie sklej.
Zagotuj wodę w garnku. Wkładaj do wrzątku pierogi i gotuj około 3 minut od ich wypłynięcia. Pierogi, choć proste w składzie i przygotowaniu, smakują po prostu wyśmienicie. Musisz ich spróbować!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 121
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 456