Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To dopiero przebój! Pierogi sołtysowej, czyli faszerowane ziemniakami i grzybami, to prawdziwy ideał. Delikatne ciasto i idealnie zbalansowane nadzienie sprawiają, że do tego przepisu aż chce się wracać.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Składniki na ciasto tj. mąkę, wodę, jajko i wyrób. Gdy będzie miało jednolitą konsystencję, odłóż na bok na około 30 minut.
Ziemniaki obierz i ugotuj.
Na oleju podsmaż posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Grzyby pokrój w paski i daj na patelnię. Smaż całość razem przez chwilę. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekany rozmaryn. Dosyp trochę pieprzu i soli. Mieszaj i duś wszystko przez chwilę. Odstaw do ostudzenia.
Ciasto rozwałkuj i wykrój krążki. Do każdego nałóż ok. łyżeczkę farszu. Dokładnie sklej.
Zagotuj wodę w garnku. Wkładaj do wrzątku pierogi i gotuj około 3 minut od ich wypłynięcia. Pierogi, choć proste w składzie i przygotowaniu, smakują po prostu wyśmienicie. Musisz ich spróbować!