Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym. Bardzo smaczny i sycący obiad. Tym razem mięso ugotowałam ekstra do pierogów, bo zazwyczaj korzystam z mięsa z rosołu ( zwykle wołowego ). Miałam akurat jeszcze kawałek udźca z indyka, którego większą część wykorzystałam już wcześniej. Zostało mi jakieś 30 dag mięsa, które ugotowałam, a co dalej to dowiecie się z opisu poniżej.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 32
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 72
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4176
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 32
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 72
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4176
Składniki
Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto tz mąkę, szpinak, żółtko, olej i sól mieszamy. Gdy składniki są już wymieszane stopniowo dolewamy tyle wody, aby ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję. Szpinak przed dodaniem do ciasta rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody.
Gotowe ciasto pozostawiamy na 15 minut w misce przykrytej ściereczką
Mięso gotujemy wraz z marchewką w osolonej wodzie, Możemy też użyć mięsa i marchewki z rosołu.
Ugotowane mięso i marchewkę mielimy. Dodajemy jajko oraz zeszkloną cebulę wraz z olejem. Całość doprawiamy pieprzem, delikatnie solą oraz suszoną bazylią. Mieszamy
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy foremką kółeczka. Na każde nakładamy odpowiednią ilość farszu i sklejamy
Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 4 minuty od wypłynięcia
Podajemy z cebulką podsmażoną na oleju