Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj farsz mięsny do pierożków , dzisiaj są pierożki z farszem mięsnym. Pierożki pyszne, farsz smaczny dobrze doprawiony. Polecam
garnek, miska, łyżka, nóż, wałek , przyrząd do wycinania pierogów, stolnica, szklanka,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4727
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44758
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4727
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44758
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Farsz z przepisu . Oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-farsz-miesny-do-pierogow-urodzinowych,1995667,bozena1960.html Ciasto ; Wodę zagotować. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, żółtko, olej mieszając łyżką wlewać stopniowo wodę. Po połączeniu składników ciasto zagniatać rękami, tak długo aż ciasto stanie się gładkie , jednolite i elastyczne. Ciasto przełożyć do miski , zakryć ścierką i odstawić na 10 -15 minut aby odpoczęło. Po tym czasie jeszcze raz zagnieść podzielić na części , każdą część wałkować wycinając kółka, Na każde kółko nakładać porcję farszu mięsnego i zlepiać pierogi. Pierogi wrzucać na gotującą się , osoloną wodę i gotować od momentu wypłynięcia około 5 minut. Wyjmować łyżką cedzakową . Podawać z podsmażoną cebulką. Smacznego. Rada; Wałkując jedną część pozostałe owijamy ścierką by nie wysychały.
Farsz mięsny do pierogów urodzinowych.
Wycinanie kółek na pierogi.
Pierogi gotowe do gotowania.
Pierogi gotowe do spożycia.