Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam z bananami i bardzo nam smakowały.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 848
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7762
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 140
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 142
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 848
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7762
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 140
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 142
Składniki
Ciasto zagnieść i podzielić na trzy części. Dwie części, przykryć ściereczką. Jedną rozdzielić na dwie części.Jedną rozwałkować ciut większą, niż mamy formę do pierogów.Formę oprószyć mąką i ułożyć ciasto. Lekko wgnieść ciasto w zagłębienia, w które wkładać ok. 1 cm. plasterki bananów.
Drugie ciasto, rozwałkować i przykryć banany. Ostrożnie wałkować, lecz dociskając.
Formę obrócić, żeby wysypać zlepione pierogi.
Ułożyć pierożki na oprószonej mąką blaszce, albo tacce.
Wrzucać partiami na kipiącą wodę,przemieszać i przykryć. Jak wypłyną gotować z 5 min. Z resztą ciasta tak samo postąpić . Podawać polane przyrumienioną tartą bułką.