Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam z bananami i bardzo nam smakowały.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 421
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 25
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 421
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 25
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Składniki
Ciasto zagnieść i podzielić na trzy części. Dwie części, przykryć ściereczką. Jedną rozdzielić na dwie części.Jedną rozwałkować ciut większą, niż mamy formę do pierogów.Formę oprószyć mąką i ułożyć ciasto. Lekko wgnieść ciasto w zagłębienia, w które wkładać ok. 1 cm. plasterki bananów.
Drugie ciasto, rozwałkować i przykryć banany. Ostrożnie wałkować, lecz dociskając.
Formę obrócić, żeby wysypać zlepione pierogi.
Ułożyć pierożki na oprószonej mąką blaszce, albo tacce.
Wrzucać partiami na kipiącą wodę,przemieszać i przykryć. Jak wypłyną gotować z 5 min. Z resztą ciasta tak samo postąpić . Podawać polane przyrumienioną tartą bułką.