Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam z bananami i bardzo nam smakowały.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 139
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 435
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 139
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 435
Składniki
Ciasto zagnieść i podzielić na trzy części. Dwie części, przykryć ściereczką. Jedną rozdzielić na dwie części.Jedną rozwałkować ciut większą, niż mamy formę do pierogów.Formę oprószyć mąką i ułożyć ciasto. Lekko wgnieść ciasto w zagłębienia, w które wkładać ok. 1 cm. plasterki bananów.
Drugie ciasto, rozwałkować i przykryć banany. Ostrożnie wałkować, lecz dociskając.
Formę obrócić, żeby wysypać zlepione pierogi.
Ułożyć pierożki na oprószonej mąką blaszce, albo tacce.
Wrzucać partiami na kipiącą wodę,przemieszać i przykryć. Jak wypłyną gotować z 5 min. Z resztą ciasta tak samo postąpić . Podawać polane przyrumienioną tartą bułką.