Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z białą kiełbasą to doskonała propozycja na wielkanocny obiad. Świetnie komponują się w towarzystwie żurku, bądź białego barszczu. Są niezwykle sycące, dlatego już mała porcja tego dania zaspokoi głód na długie godziny. Z pewnością zasmakują całej waszej rodzinie. Pierogi z białą kiełbasą - jak zrobić dobry farsz? Pierogi z białą kiełbaską zachwycają nietypowym wnętrzem. Wszystko za sprawą aromatycznego farszu. Warto zadbać o dobrej jakości białą kiełbasę, ale to nie wszystko. Ważne są również dodatki. Najlepszy farsz do pierogów z białą kiełbasą wykonacie z dodatkiem podsmażonej cebulki, chrzanu, musztardy i suszonego majeranku. Jak długo gotować pierogi z białą kiełbasą? Pierogi z białą kiełbasą należy gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez około 3 minuty od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię. Ugotowane pierogi hartujemy w zimnej wodzie, następnie przekładamy na talerz i polewamy tłuszczem bądź omastą ze skwarek i zarumienionej cebulki.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 216
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 195
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 216
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 195
Składniki
Ugotowane pierogi zahartuj w zimniej wodzie. Podawaj jako dodatek do żurku lub jako samodzielne danie. Smacznego!
Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi. Do miski wsyp mąkę, w środku zrób wgłębienie. Do środka wbij jajko, dodaj sól, wlewaj stopniowo wodę. Składniki mieszaj nożem.
Wymieszane ciasto po delikatnym przestudzeniu zacznij zagniatać dłońmi. Wyrabiaj je do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto na pierogi pozostaw na blacie lub stolnicy i przykryj miską, żeby nie wysychało.
Przygotuj farsz do pierogów. Z białej kiełbasy zdejmij osłonki, mięso przełóż do miski.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na złoty kolor. Do zarumienionej cebulki dodaj mięso. Podsmaż je przez około 10 minut. Dopraw do smaku suszonym majerankiem.
Podsmażoną kiełbasę przełóż do miski, odstaw do wystudzenia, następnie dodaj chrzan, musztardę i surowe jajko. Składniki dokładnie wymieszaj.
Ciasto na pierogi podziel na kilka części. Każdą z nich rozwałkuj kolejno na placki o grubości 2-3 mm. Za pomocą szklanki wytnij okrągłe placuszki. Na każdy z nich wyłóż po łyżeczce farszu. Zlep brzegi.
Pierogi z biała kiełbasą gotuj partiami we wrzącej, osolonej wodzie przez około 3 minuty od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.