Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi z nadzieniem z białego sera i bananów, polane masełkiem i bułką tartą posypane cukrem, napewno posmakują każdemu. Nadzienie z białego sera z dodatkiem owoców jest bardzo smaczne można dodać jabłka , banany ,truskawki lub jagody.
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 144
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 469
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 29
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1217
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4687
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 144
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 469
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 29
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1217
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4687
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę, zrób zagłębienie wsyp sól, wlej olej i gorącą wodę, zacznij wyrabiać ciasto. Ciasto wyrób ręcznie żeby było elastyczne. Podziel na 3 części włóż do miski i przykryj ściereczką na 20 minut żeby odpoczęło.
Ser przeciśnij przez praskę, dodaj miękkie banany i rozgnieść widelcem. Wszystko dokładnie wymieszaj dodaj żółtka, budyń , cukry i cynamon. Wszystkie składniki połącz ze sobą.
W małym rondelku rozpuścić masło, dodaj bułkę tartą i cynamon, podgrzewaj do zrumienienia się na złoty kolor bułki. Zdejmij z ognia.
Ciasto rozwałkuj i wycinaj kółka za pomocą szklanki lub foremki do pierogów. Na środek wkładaj po łyżeczce sera z bananami, brzegi ciasta smaruj wodą żeby lepiej się zlepiały pierogi , sklejaj zrób falbanki, jeśli nie umiesz zrób według własnego uznania.
W garnku zagotuj wodę z solą, pierogi gotuj około 5 minut od wypłynięcia. Wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej. Gotowe gorące pierogi polej masłem z bułką tartą i posyp cukrem. Smacznego.