Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z nadzieniem z bobu nie mialam jeszcze okazji posmakować. Są pyszne i polecamy z mężem wszystkim. Warto korzystać z krótkiego sezonu na bób, bo to samo zdrowie! Jeśli lubicie bób tak jak ja to musicie koniecznie zrobić te pierogi :-)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3923
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19888
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3022
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4216
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3923
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19888
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3022
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4216
Składniki
Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu studzimy go i obieramy ze skorupek. Umieszczamy go w miseczce i rozdrabniamy za pomocą widelca.Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy do bobu.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Zagniatamy ciasto.Kleimy pierogi wypełniając farszem.Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia na wolnym ogniu.