Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis na smaczne pierożki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 325
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2562
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 325
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2562
Składniki
Wykonanie: Bób ugotować, odcedzić, pognieść widelcem, dodać posiekaną kapustę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i na chwilę odłożyć. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Wycinać krążki szklanką, nakładać przygotowany farsz, dobrze zlepiać. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować do wypłynięcia pierogów na wierzch. Ugotowane pierogi wyłożyć na talerze, okrasić cebulką usmażoną z chudym boczkiem SMACZNEGO.