Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stary przepis na smaczne pierożki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 751
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1396
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 751
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1396
Składniki
Wykonanie: Bób ugotować, odcedzić, pognieść widelcem, dodać posiekaną kapustę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i na chwilę odłożyć. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Wycinać krążki szklanką, nakładać przygotowany farsz, dobrze zlepiać. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować do wypłynięcia pierogów na wierzch. Ugotowane pierogi wyłożyć na talerze, okrasić cebulką usmażoną z chudym boczkiem SMACZNEGO.