Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z bobem i miętą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Mąkę pszenną przesiej przez sito do dużej miski. Na środku zrób wgłębienie, wbij w nie jajko, oraz stopniowo dolewaj olej i wodę.
Ciasto porządnie zagnieć, przykryj gorącym talerzem i odstaw w ciepłe miejsce na około 15 minut, żeby zrobiło się bardziej elastyczne.
Osoloną wodę w garnku doprowadź do wrzenia. Wrzuć przebrany bób i gotuj go do miękkości. Następnie odcedź, poczekaj, aż ostygnie, i obierz z łupin.
Rozgnieć warzywo widelcem (odłóż kilka ziaren do dekoracji). Dodaj drobno posiekaną miętę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz świeżo zmielony pieprz.
Ciasto rozwałkuj na cienki placek i wykrój szklanką kółka. Na każde nałóż łyżeczkę farszu, zlep i ugotuj.
Gotowe pierogi polej zasmażką przygotowaną z bułki tartej i masła.
Czas przygotowania: 55 min Ilość kalorii na 1 porcję: 370 Stopień trudności: średnie
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Telemax