Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyrządza się tak jak normalne pierogi z mięsem. Dlatego ilość składników na ciasto i farsz jest zależne od tego na ile osób mają być przyrządzone.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Przygotowujemy ciasto na pierogi tak jak na zwykłe pierogi z mięsem. Na farsz bierzemy około 1 kg bobu, który gotujemy do miękkości. Następnie skręcamy go w maszynce do mielenie (obieramy lub nie ze skóry). Do farszu dodajemy przyrumienioną cebulkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z ciasta wykrawamy krążki i nakładamy nadzienie formujemy pierogi. Najlepsze są jak po ugotowaniu podsmażymy je na rumiano na patelni. Pycha, smacznego