Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyrządza się tak jak normalne pierogi z mięsem. Dlatego ilość składników na ciasto i farsz jest zależne od tego na ile osób mają być przyrządzone.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 173
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 173
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Przygotowujemy ciasto na pierogi tak jak na zwykłe pierogi z mięsem. Na farsz bierzemy około 1 kg bobu, który gotujemy do miękkości. Następnie skręcamy go w maszynce do mielenie (obieramy lub nie ze skóry). Do farszu dodajemy przyrumienioną cebulkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z ciasta wykrawamy krążki i nakładamy nadzienie formujemy pierogi. Najlepsze są jak po ugotowaniu podsmażymy je na rumiano na patelni. Pycha, smacznego