Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zdrowe pierogi z chudym twarogiem i burakami. Buraki wzmocnią nam układ krwionośny, zapobiegają anemii i wspomagają leczenie białaczki.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7041
Polecam.
Odsłon: 159
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5407
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2670
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7041
Polecam.
Odsłon: 159
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5407
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2670
Składniki
Nadzienie. Ser dokładnie rozgniatamy widelcem. Buraki obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. Krótko przesmażamy na oleju,doprawiamy solą, pieprzem, gałką, szczyptą cukru i na koniec octem balsamicznym. Przestudzone buraki mieszamy z serem i posiekaną natką pietruszki.
Ciasto. Do miski przesiewamy mąkę dodajemy sól, olej, wlewamy gorącą wodę stopniowo i mieszamy widelcem. Jak ciasto lekko przestygnie wyrabiamy rękoma. Wyrobione ciasto przekładamy do torebki foliowej. Odrywamy porcje ciasta i cienko rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką. Z ciasta wykrawamy kółka i układam farsz. Pierogi sklejam za pomocą foremki. W garnku zagotowujemy wodę, możemy dodać łyżkę oliwy i do wrzącej wkładamy pierogi.
Gotujemy mniej więcej trzy minuty od wypłynięcia na wierzch. Podajemy posypane pokruszonym białym serem i natką pietruszki.