Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zdrowe pierogi z chudym twarogiem i burakami. Buraki wzmocnią nam układ krwionośny, zapobiegają anemii i wspomagają leczenie białaczki.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Nadzienie. Ser dokładnie rozgniatamy widelcem. Buraki obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. Krótko przesmażamy na oleju,doprawiamy solą, pieprzem, gałką, szczyptą cukru i na koniec octem balsamicznym. Przestudzone buraki mieszamy z serem i posiekaną natką pietruszki.
Ciasto. Do miski przesiewamy mąkę dodajemy sól, olej, wlewamy gorącą wodę stopniowo i mieszamy widelcem. Jak ciasto lekko przestygnie wyrabiamy rękoma. Wyrobione ciasto przekładamy do torebki foliowej. Odrywamy porcje ciasta i cienko rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką. Z ciasta wykrawamy kółka i układam farsz. Pierogi sklejam za pomocą foremki. W garnku zagotowujemy wodę, możemy dodać łyżkę oliwy i do wrzącej wkładamy pierogi.
Gotujemy mniej więcej trzy minuty od wypłynięcia na wierzch. Podajemy posypane pokruszonym białym serem i natką pietruszki.