Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zdrowe pierogi z chudym twarogiem i burakami. Buraki wzmocnią nam układ krwionośny, zapobiegają anemii i wspomagają leczenie białaczki.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 464
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 464
Składniki
Nadzienie. Ser dokładnie rozgniatamy widelcem. Buraki obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. Krótko przesmażamy na oleju,doprawiamy solą, pieprzem, gałką, szczyptą cukru i na koniec octem balsamicznym. Przestudzone buraki mieszamy z serem i posiekaną natką pietruszki.
Ciasto. Do miski przesiewamy mąkę dodajemy sól, olej, wlewamy gorącą wodę stopniowo i mieszamy widelcem. Jak ciasto lekko przestygnie wyrabiamy rękoma. Wyrobione ciasto przekładamy do torebki foliowej. Odrywamy porcje ciasta i cienko rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką. Z ciasta wykrawamy kółka i układam farsz. Pierogi sklejam za pomocą foremki. W garnku zagotowujemy wodę, możemy dodać łyżkę oliwy i do wrzącej wkładamy pierogi.
Gotujemy mniej więcej trzy minuty od wypłynięcia na wierzch. Podajemy posypane pokruszonym białym serem i natką pietruszki.