Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zdrowe pierogi z chudym twarogiem i burakami. Buraki wzmocnią nam układ krwionośny, zapobiegają anemii i wspomagają leczenie białaczki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2101
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5540
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2101
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5540
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Składniki
Nadzienie. Ser dokładnie rozgniatamy widelcem. Buraki obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. Krótko przesmażamy na oleju,doprawiamy solą, pieprzem, gałką, szczyptą cukru i na koniec octem balsamicznym. Przestudzone buraki mieszamy z serem i posiekaną natką pietruszki.
Ciasto. Do miski przesiewamy mąkę dodajemy sól, olej, wlewamy gorącą wodę stopniowo i mieszamy widelcem. Jak ciasto lekko przestygnie wyrabiamy rękoma. Wyrobione ciasto przekładamy do torebki foliowej. Odrywamy porcje ciasta i cienko rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką. Z ciasta wykrawamy kółka i układam farsz. Pierogi sklejam za pomocą foremki. W garnku zagotowujemy wodę, możemy dodać łyżkę oliwy i do wrzącej wkładamy pierogi.
Gotujemy mniej więcej trzy minuty od wypłynięcia na wierzch. Podajemy posypane pokruszonym białym serem i natką pietruszki.