Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało znana propozycja pierogów dla poszukiwaczy nowych doznań smakowych.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4839
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418837
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4839
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418837
Składniki
1. Kapustę odsączyć w soku, zalać wodą tak by była przykryta i gotować do miękkości ok 40-60 min. Można dodać kminku według uznania. 2. Ziemniaki obrać i ugotować a następnie rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę, odstawić do przestygnięcia. 3. Na maśle klarowanym przesmażyć cebulę, a następnie dodać boczek pokrojony w kostkę i smażyć do uzyskania złotego koloru składników, odstawić. 4. Ugotowaną kapustę odcedzić, dodać ziemniaki, przesmażoną cebulę z boczkiem, majeranek, oregano, czosnek przepuszczony przez praskę oraz sól i pieprz do uzyskania pożądanego smaku (mniej lub bardziej doprawione). 5. CIASTO: w wysypanej na stolnicy mące zrobić dołek, wbić do niego jajko, dodać olej i zarabiać dodając stopniowo ciepłej wody do otrzymania elastycznego, gładkiego ciasta. Po wyrobieniu ciasta przykryć je foli i pozostawić na ok. 15 min by odpoczęło. 6. Cienko rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz, zlepiać pierogi i gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. 7. Pierogi podawać polane roztopionym masłem, świeżo mielonym pieprzem z jogurtem naturalnym. SMACZNIE POLECMAM!