Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało znana propozycja pierogów dla poszukiwaczy nowych doznań smakowych.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6893
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5086
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2045
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6893
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5086
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2045
Składniki
1. Kapustę odsączyć w soku, zalać wodą tak by była przykryta i gotować do miękkości ok 40-60 min. Można dodać kminku według uznania. 2. Ziemniaki obrać i ugotować a następnie rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę, odstawić do przestygnięcia. 3. Na maśle klarowanym przesmażyć cebulę, a następnie dodać boczek pokrojony w kostkę i smażyć do uzyskania złotego koloru składników, odstawić. 4. Ugotowaną kapustę odcedzić, dodać ziemniaki, przesmażoną cebulę z boczkiem, majeranek, oregano, czosnek przepuszczony przez praskę oraz sól i pieprz do uzyskania pożądanego smaku (mniej lub bardziej doprawione). 5. CIASTO: w wysypanej na stolnicy mące zrobić dołek, wbić do niego jajko, dodać olej i zarabiać dodając stopniowo ciepłej wody do otrzymania elastycznego, gładkiego ciasta. Po wyrobieniu ciasta przykryć je foli i pozostawić na ok. 15 min by odpoczęło. 6. Cienko rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać farsz, zlepiać pierogi i gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. 7. Pierogi podawać polane roztopionym masłem, świeżo mielonym pieprzem z jogurtem naturalnym. SMACZNIE POLECMAM!