Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne i tanie danie - koszt jednej porcji 1 zł
Cebulę posiekać, cukinię i mozzarellę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę. Dodać cukinię i po chwili smażenia doprawić solą i pieprzem, schłodzić, połączyć z mozzarellą. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Cukinię pokroić w podłużne, cienkie plastry, sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Pozostałą cebulę pokroić w cząstki, zeszklić na oleju i dodać pierogi. Po krótkim smażeniu podawać. Dekorować plastrami cukinii. Pierogi można smażyć na głębokim tłuszczu.
Pysznie, lekko, letnio - cukinia caprese jak ją nazywamy - świetne danie na u...
Odsłon: 7481
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 11
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 17
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10233
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 204
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 11
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 17
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10233
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 204
Składniki
Cebulę posiekać, cukinię i mozzarellę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę. Dodać cukinię i po chwili smażenia doprawić solą i pieprzem, schłodzić, połączyć z mozzarellą. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Cukinię pokroić w podłużne, cienkie plastry, sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Pozostałą cebulę pokroić w cząstki, zeszklić na oleju i dodać pierogi. Po krótkim smażeniu podawać. Dekorować plastrami cukinii. Pierogi można smażyć na głębokim tłuszczu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami. To proste i sycące danie, z...
Odsłon: 110
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 60