Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne i tanie danie - koszt jednej porcji 1 zł
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 385
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 385
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Cebulę posiekać, cukinię i mozzarellę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę. Dodać cukinię i po chwili smażenia doprawić solą i pieprzem, schłodzić, połączyć z mozzarellą. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Cukinię pokroić w podłużne, cienkie plastry, sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Pozostałą cebulę pokroić w cząstki, zeszklić na oleju i dodać pierogi. Po krótkim smażeniu podawać. Dekorować plastrami cukinii. Pierogi można smażyć na głębokim tłuszczu.