Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na farsz mam od mojej przyjaciółki Elżbiety oczywiście trochę prze ze mnie zmodyfikowany cała reszta przepisu w pełni jest moja
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30994
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5258
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30994
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5258
Składniki
Początkowo przygotować farsz z kiełbasy zwanej mortadela czyli tak: kiełbasę zmielić przez maszynkę a następnie dodać pozostałe składniki oraz ostygniętą przesmażoną cebulę i wszystko dokładnie wymieszać, odstawić a w międzyczasie przygotować ciasto na pierogi
Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować dość cienko, następnie wycinać szklanką kółka po czym nakładać przygotowany farsz. przygotowane już pierogi gotować w osolonej wodzie przez 2 minuty od czasu wypłynięcia na wierzch. Podawać z ulubioną okrasą kto jaką lubi