Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na farsz mam od mojej przyjaciółki Elżbiety oczywiście trochę prze ze mnie zmodyfikowany cała reszta przepisu w pełni jest moja
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415062
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2449
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415062
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2449
Składniki
Początkowo przygotować farsz z kiełbasy zwanej mortadela czyli tak: kiełbasę zmielić przez maszynkę a następnie dodać pozostałe składniki oraz ostygniętą przesmażoną cebulę i wszystko dokładnie wymieszać, odstawić a w międzyczasie przygotować ciasto na pierogi
Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować dość cienko, następnie wycinać szklanką kółka po czym nakładać przygotowany farsz. przygotowane już pierogi gotować w osolonej wodzie przez 2 minuty od czasu wypłynięcia na wierzch. Podawać z ulubioną okrasą kto jaką lubi