Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pierogi dostałam od mojej bardzo dobrej znajomej Renaty, u której zresztą pierwszy raz spróbowałam tych cudnych pierogów. Od tamtej chwili goszczą one u mnie nie tylko na wigilii. Kto raz ich spróbuje na pewno o nich nie zapomni.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1836
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 224
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6320
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1836
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 224
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6320
Składniki
Suszone śliwki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Zmielone śliwki smażymy na maśle przez około 5 minut. I odstawiamy do przestygnięcia.
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miksera. I wyrabiamy dokładnie ciasto.
Ciasto po wyrobieniu podsypujemy mąką. I wałkujemy na grubość około 2-3 mm. Z rozwałkowanego ciasta szklanką wykrawamy koła, na które nakładamy wystudzony farsz.
Pierogi zlepiamy dokładnie na brzegu.
I odstawimy na ściereczkę lub na blat podsypany mąką.
Po wyrobieniu, pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez około 3 minuty od wypłynięciu na powierzchnię.
Po ugotowaniu delikatnie wyjmujemy pierogi łyżką cedzakową i układamy je na talerzu. Pierogi polewamy roztopionym masłem i obsypujemy cukrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))