Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pierogi dostałam od mojej bardzo dobrej znajomej Renaty, u której zresztą pierwszy raz spróbowałam tych cudnych pierogów. Od tamtej chwili goszczą one u mnie nie tylko na wigilii. Kto raz ich spróbuje na pewno o nich nie zapomni.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10040
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2671
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1815
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 683
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3908
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10040
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2671
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1815
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 683
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3908
Składniki
Suszone śliwki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Zmielone śliwki smażymy na maśle przez około 5 minut. I odstawiamy do przestygnięcia.
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miksera. I wyrabiamy dokładnie ciasto.
Ciasto po wyrobieniu podsypujemy mąką. I wałkujemy na grubość około 2-3 mm. Z rozwałkowanego ciasta szklanką wykrawamy koła, na które nakładamy wystudzony farsz.
Pierogi zlepiamy dokładnie na brzegu.
I odstawimy na ściereczkę lub na blat podsypany mąką.
Po wyrobieniu, pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez około 3 minuty od wypłynięciu na powierzchnię.
Po ugotowaniu delikatnie wyjmujemy pierogi łyżką cedzakową i układamy je na talerzu. Pierogi polewamy roztopionym masłem i obsypujemy cukrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))