Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezapomniany słodki smak babcinych pierogów z dzieciństwa, dodatkowo oblanych smażoną śmietaną , która dochodziła na patelni w rogu kuchni angielki, a jej aromat z zapachem gotowanych pierogów napełniał całą kuchnie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 75
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 494
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 75
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 494
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2843
Składniki
Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a następnie odciśnij z nich sok. Do jabłek dodaj cynamon, aromat waniliowy i cukier. Wszystko razem wymieszaj. Odstaw.
Wsyp mąkę do miski, dodaj olej i wodę i ugnieć ciasto , najlepiej mikserem z końcówkami do ugniatania.
Wyrobione ciasto podziel na dwie części. Rozwałkuj jedno ciasto podsypując mąką i powycinaj na nim szklanka krążki, na środek nakładaj łyżeczką farsz jabłkowy. Z drugim kawałkiem ciasta zrób to samo.
Posklejane układaj na ściereczce.
Pierogi gotuj w osolonej , wrzącej wodzie z dodatkiem oleju przez około 5-8 minut na wolnym ogniu od momentu wypłynięcia na wierzch. Odcedź. Ugotowane pierogi wykładaj na talerz, polej roztopioną margaryną, omaść smażoną śmietaną i posyp cukrem. Smacznego !!!