Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa, takie jak robiła mama! Szybko, smacznie i słodko. Cały filmik krok po kroku oraz jak wykonać falbankę znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube.
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22725
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 5081
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22725
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 5081
Składniki
Mąkę połączyć z solą, przesiać, zrobić wgłębienie. Pomału wlewać połowę wody i zarabiać ciasto. Wbić jajo, i dodać olej. Mieszając łyżką składniki pomału dodawać pozostałą część wody. Ciasto zacznie się sklejać. Następnie wyrabiać rękoma do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na dwie części. Jedną owinąć folią spożywczą aby nie obsychało. Drugą część rozwałkować i wykrawać krążki.
Na środek nałożyć łyżeczkę nadzienia i dokładnie sklejać boki. Gotować w lekko osolonej wodzie 7 minut od wypłynięcia pierogów. smaczniego!