Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa, takie jak robiła mama! Szybko, smacznie i słodko. Cały filmik krok po kroku oraz jak wykonać falbankę znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 517
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1830
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 377
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 517
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1830
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 377
Składniki
Mąkę połączyć z solą, przesiać, zrobić wgłębienie. Pomału wlewać połowę wody i zarabiać ciasto. Wbić jajo, i dodać olej. Mieszając łyżką składniki pomału dodawać pozostałą część wody. Ciasto zacznie się sklejać. Następnie wyrabiać rękoma do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na dwie części. Jedną owinąć folią spożywczą aby nie obsychało. Drugą część rozwałkować i wykrawać krążki.
Na środek nałożyć łyżeczkę nadzienia i dokładnie sklejać boki. Gotować w lekko osolonej wodzie 7 minut od wypłynięcia pierogów. smaczniego!