Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa, takie jak robiła mama! Szybko, smacznie i słodko. Cały filmik krok po kroku oraz jak wykonać falbankę znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117663
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8183
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1874
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1429
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117663
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8183
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1874
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1429
Składniki
Mąkę połączyć z solą, przesiać, zrobić wgłębienie. Pomału wlewać połowę wody i zarabiać ciasto. Wbić jajo, i dodać olej. Mieszając łyżką składniki pomału dodawać pozostałą część wody. Ciasto zacznie się sklejać. Następnie wyrabiać rękoma do uzyskania jednolitej masy. Podzielić na dwie części. Jedną owinąć folią spożywczą aby nie obsychało. Drugą część rozwałkować i wykrawać krążki.
Na środek nałożyć łyżeczkę nadzienia i dokładnie sklejać boki. Gotować w lekko osolonej wodzie 7 minut od wypłynięcia pierogów. smaczniego!