Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
maszynka do mielenia mięsa z małym oczkiem
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37031
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1680
Smaczne danie :)
Odsłon: 778
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1490
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37031
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1680
Smaczne danie :)
Odsłon: 778
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1490
Składniki
Gotowałam krupnik na podrobach i tłustszych elementach jagnięcych. Ugotowane mięso można wykorzystać jak wołowinę na pierogi.
Na smalcu szkli się cebulę i dodaje się zmieloną jagnięcinę. Chwilę się podsmaża, i doprawia solą i pieprzem. Gdy już smak będzie dobry, wyłącza się ogień.
Teraz można dodać sporo majeranku, czosnek suszony, posiekaną miętę i natkę kolendry. u mnie zaplątało się też trochę chili. Ciasto: Na stolnicę wysypuje się mąkę, lekko się ją soli. Polewa olejem i miesza i zagarnia nożem. Potem mąkę polewa się zagotowaną wodą i miesza i zagarnia nożem. Jak już zrobią się grudy można dodać jajo, jeszcze przemieszać i wyrobić. Wyrobione ciasto chowa się pod odwróconą miseczką. Ciasto wałkuje się partiami. Najłatwiej jest wyciąć kwadraty z ciasta i je zlepić po nałożeniu farszu. Taki kształt jest mniej pracochłonny. Pierogi wkłada się na osolony wrzątek i są gotowe w trzy minuty od zagotowania wody. Polewa się je smalcem ze skwarkami,
Smacznego :)