Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
maszynka do mielenia mięsa z małym oczkiem
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3111
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3111
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Gotowałam krupnik na podrobach i tłustszych elementach jagnięcych. Ugotowane mięso można wykorzystać jak wołowinę na pierogi.
Na smalcu szkli się cebulę i dodaje się zmieloną jagnięcinę. Chwilę się podsmaża, i doprawia solą i pieprzem. Gdy już smak będzie dobry, wyłącza się ogień.
Teraz można dodać sporo majeranku, czosnek suszony, posiekaną miętę i natkę kolendry. u mnie zaplątało się też trochę chili. Ciasto: Na stolnicę wysypuje się mąkę, lekko się ją soli. Polewa olejem i miesza i zagarnia nożem. Potem mąkę polewa się zagotowaną wodą i miesza i zagarnia nożem. Jak już zrobią się grudy można dodać jajo, jeszcze przemieszać i wyrobić. Wyrobione ciasto chowa się pod odwróconą miseczką. Ciasto wałkuje się partiami. Najłatwiej jest wyciąć kwadraty z ciasta i je zlepić po nałożeniu farszu. Taki kształt jest mniej pracochłonny. Pierogi wkłada się na osolony wrzątek i są gotowe w trzy minuty od zagotowania wody. Polewa się je smalcem ze skwarkami,
Smacznego :)