Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 6025

Pyszne pierogi z owocami dla całej rodziny!

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierogi z jagodami

Przygotowanie

  1. Mąkę sparzyć wrząca woda. Poczekać aż wystygnie. Dodać jajko, olej i sól. Następnie wyrobić ciasto i cienko rozwałkować.

    Wykroić kółka od szklanki i cienko rozwałkować.

  2. Następnie nałożyć zamrożone jagody i skleić pierogi.

  3. Jeżeli chcemy jeść od razu to wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy przez kilka minut od wypłynięcia.


    Jeśli chcemy sobie przygotować i zjeść później to układamy na posypaną mąka tackę i wkładamy do zamrażarki. Pierogi nie mogą się stykać, żeby się nam nie pokleiły. Podajemy posypane cukrem i podlane masłem.




Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń