Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pierogi z jagodami
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Do miski przesypać mąkę. Wlać gorącą wodę, wymieszać i wyrobić ciasto. Przykryć szklaną miską i pozostawić na ok 10 min. Jagody posypać cukrem i wymieszać. Ciasto rozwałkować dość cienko. Szklanką wykrawać kółka. Na każdy kawałek wyłożyć po 1 łyżeczce farszu, i skleić boki. Wrzucać do osolonego wrzątku i gotować ok 4 min od momentu wypłynięcia na małym ogniu.
Odcedzić i podawać ze śmietaną i cukrem lub same :)