Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pierogi z jagodami
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 280
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 280
Składniki
Do miski przesypać mąkę. Wlać gorącą wodę, wymieszać i wyrobić ciasto. Przykryć szklaną miską i pozostawić na ok 10 min. Jagody posypać cukrem i wymieszać. Ciasto rozwałkować dość cienko. Szklanką wykrawać kółka. Na każdy kawałek wyłożyć po 1 łyżeczce farszu, i skleić boki. Wrzucać do osolonego wrzątku i gotować ok 4 min od momentu wypłynięcia na małym ogniu.
Odcedzić i podawać ze śmietaną i cukrem lub same :)