Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 8417
Dodano: 25.09.2018
Odsłon: 327
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto zagnieść,podzielić na trzy części.
Dwie części, przykryć ściereczką.
Jedną rozdzielić na dwie części.Jedną rozwałkować ciut większą, niż mamy tackę do pierogów.Tackę oprószyć mąką i ułożyć ciasto. Lekko wgnieść ciasto w zagłębienia, w które wsypać po szczypcie cukru. Włożyć tam po łyżeczce umytych i suchych jagód.
Drugie ciasto, rozwałkować i przykryć jagody.
Ostrożnie powałkować.
Tackę obrócić, żeby wysypać zlepione pierogi.
Ułożyć pierożki na oprószonej mąką blaszce, albo tacce.
Wrzucać partiami na kipiącą wodę. Przemieszać, jak wypłyną zmniejszyć ogień i gotować z 3 min. Z resztą ciasta tak samo postąpić .Podawać z owocami, albo śmietanką czy jakimś sokiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (14)

kuchmariola63 09 października 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 26 września 2018Zgłoś do usunięcia
To jedne z moich ulubionych, pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 26 września 2018Zgłoś do usunięcia
Pięknie podane ;-D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 25 września 2018Zgłoś do usunięcia
Teresko,ale masz fajny ten sprzęt do robienia pierożków :-) Odpowiedzi: 3 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 25 września 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo ładne i najsmaczniejsze! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 25 września 2018Zgłoś do usunięcia
I pięknie podane. Smacznie:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz