Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie to najlepszy farsz do pierogów jaki jadłam. Rozmaryn i młode listki buraczka świetnie tu pasują.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1533
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1287
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1533
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1287
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1189
Składniki
Ciasto na pierogi. Mąkę wymieszaj z olejem i wrzątkiem. Zagnieć elastyczne ciasto , przykryj ściereczką i odstaw. Podsmaż na tłuszczu z kaczki i maśle cebulkę i posiekany czosnek. Połącz ze zmielonym mięsem kaczki , dodaj trochę masła i lekko posiekany rozmaryn. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto podziel na 3 porcje każdą rozwałkuj na grubość 2-3 milimetrów. Wykrawaj koła o średnicy 6-7 cm, nakładaj po kopiatej łyżeczce farszu i zlep brzegi. Gotuj na średnim ogniu do miękkości (ok. 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię) w dużej ilości osolonego wrzątku z łyżką oleju. Podawaj okraszone masłem przesmażonym z rozmarynem i listkami buraczka.