Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie to najlepszy farsz do pierogów jaki jadłam. Rozmaryn i młode listki buraczka świetnie tu pasują.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117974
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1525
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117974
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1525
Składniki
Ciasto na pierogi. Mąkę wymieszaj z olejem i wrzątkiem. Zagnieć elastyczne ciasto , przykryj ściereczką i odstaw. Podsmaż na tłuszczu z kaczki i maśle cebulkę i posiekany czosnek. Połącz ze zmielonym mięsem kaczki , dodaj trochę masła i lekko posiekany rozmaryn. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto podziel na 3 porcje każdą rozwałkuj na grubość 2-3 milimetrów. Wykrawaj koła o średnicy 6-7 cm, nakładaj po kopiatej łyżeczce farszu i zlep brzegi. Gotuj na średnim ogniu do miękkości (ok. 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię) w dużej ilości osolonego wrzątku z łyżką oleju. Podawaj okraszone masłem przesmażonym z rozmarynem i listkami buraczka.