Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie to najlepszy farsz do pierogów jaki jadłam. Rozmaryn i młode listki buraczka świetnie tu pasują.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7668
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2830
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7668
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2830
Składniki
Ciasto na pierogi. Mąkę wymieszaj z olejem i wrzątkiem. Zagnieć elastyczne ciasto , przykryj ściereczką i odstaw. Podsmaż na tłuszczu z kaczki i maśle cebulkę i posiekany czosnek. Połącz ze zmielonym mięsem kaczki , dodaj trochę masła i lekko posiekany rozmaryn. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto podziel na 3 porcje każdą rozwałkuj na grubość 2-3 milimetrów. Wykrawaj koła o średnicy 6-7 cm, nakładaj po kopiatej łyżeczce farszu i zlep brzegi. Gotuj na średnim ogniu do miękkości (ok. 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię) w dużej ilości osolonego wrzątku z łyżką oleju. Podawaj okraszone masłem przesmażonym z rozmarynem i listkami buraczka.