Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kapustą każdy uwielbia, ale z tego przepisu wychodzą przepyszne
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 109
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
mąkę przesiać do miski dodać jajko dodać letnią wodę oraz sól wszystko wyrobić ręcznie albo mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta. tak wyrobione ciasto odstawić na jakiś czas i nakryć ściereczką. kapustę szatkujemy wrzucamy do garnka zalewamy wodą dodajemy tak mniej więcej 3 łyżeczki soli i gotujemy do momentu miękkiej kapusty. po wystudzeniu kapusty należy ją odsączyć z wody do niej dodać usmażoną cebulę na maśle oraz ser biały doprawić wszystko solą oraz pieprzem. ciasto rozwałkować cienko wykrawać kółka, każde kółko uzupełnić łyżeczką farszu i skleić. przygotować większy garnek wlać wodę gdy woda zacznie wrzeć dodać dwie łyżki soli i wrzucać pierogi. gotować przez parę minut, tak przygotowane pierogi można podawać ze smażoną cebulą lub z samym masłem smacznego.