Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Grzyby umyć,namoczyć na noc.
Kapustę opłukać,poszatkować,posolić.
Grzyby ugotować w wodzie,w której się moczyły,odcedzić,posiekać.
Cebulę obrać i posiekać,wrzucić do rondla,podsmażyć lekko na maśle,dodać kapustę,podlać wywarem,dusić,aż będzie miękka (około 1 godz.)
Odcedzić,posiekać,dodać grzyby,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać.
Z mąki,jajka,soli i ciepłej wody zagnieść ciasto,musi być dość rzadkie,nie za suche.
Podsypać mąkę na stolnicę,rozwałkować,rozwałkować,wyciąć krążki kubkiem.
Na każdym położyć łyżeczkę farszu,zlepić pierożki.
Partiami wrzucać na osolony wrzątek,gotować,aż wypłyną.
Podawać polane masłem ze zrumienioną cebulą.