Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34603
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34603
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Grzyby umyć,namoczyć na noc.
Kapustę opłukać,poszatkować,posolić.
Grzyby ugotować w wodzie,w której się moczyły,odcedzić,posiekać.
Cebulę obrać i posiekać,wrzucić do rondla,podsmażyć lekko na maśle,dodać kapustę,podlać wywarem,dusić,aż będzie miękka (około 1 godz.)
Odcedzić,posiekać,dodać grzyby,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać.
Z mąki,jajka,soli i ciepłej wody zagnieść ciasto,musi być dość rzadkie,nie za suche.
Podsypać mąkę na stolnicę,rozwałkować,rozwałkować,wyciąć krążki kubkiem.
Na każdym położyć łyżeczkę farszu,zlepić pierożki.
Partiami wrzucać na osolony wrzątek,gotować,aż wypłyną.
Podawać polane masłem ze zrumienioną cebulą.